Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.

Térhatású képek

2013.05.09. 09:41 | illegalfreq | Szólj hozzá!

Ez az új rovat, a saját készítésű anaglif 3D-s képeknek ad felületet a jövőben. A képek legfőképpen ugyanazokat a témákat boncolgatják, mint maga a blog, ám előfordulhatnak majd kitekintések is :) (A térhatás megtekintéséhez vörös-cián szemüveg szükséges)

Mi is az anaglif 3D?
forrás: wikipédia

Az anaglif képek az úgynevezett sztereoszkopikus 3D-látvány megjelenítésére képesek, ha kétszínű lencsével rendelkező szemüveggel tekintik őket. Ez a két szín leggyakrabban a vörös és a ciánkék. Az anaglif kép témája két nézőpont felhasználásával készül, melyeket két különböző színréteggel jelenítenek meg ugyanazon képtérben, így előállítva a mélységérzetet.

A kép alanyát jelentő tárgy jellemzően a képtér közepén helyezkedik el, míg az előtérhez és a háttérhez tartozó térelemek oldalirányban eltoltan jelennek meg. Hasonló hatást tapasztalunk a valóságban is, amikor egy távolabb található tárgyra fókuszálva a látóterünkbe emeljük kezünket, amelyet szintén kettőzve látunk, amíg a távolabbi tárgyra koncentrálunk.

A végeredmény tehát két különbözőképpen színezett képet tartalmaz, egyet-egyet mindkét szem számára. Színkódolt anaglif szemüvegen keresztül nézve a képek kettőssége megszűnik, mert az agy látóközpontja a színkitakarás hatására a két szembe érkező különböző nézőpontú képeket térbeliként érzékeli.

A bevezető után jöjjön a bejegyzés érdemi része, elsőként egy Shark Night 3D kép, alatta pedig egy csodaszép hölgyről - Varga Máriáról - készült fotó látható. A térhatás megtekintéséhez vörös-cián szemüveg szükséges!

Shark-Night-3D-a3d-illegalfreq.jpg
Varga-Maya-a3d-illegalfreq.jpg

Amennyiben neked is van horroros témájú, saját készítésű anaglif képed - és szívesen viszontlátnád a Vérfürdőn - küldd el bátran a verfurdoblog@gmail.com e-mail címre.

A bejegyzés trackback címe:

http://verfurdo.blog.hu/api/trackback/id/tr265290795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: térhatású képek